Pe scurt, Equalis este o fundatie non-profit ce acorda imprumuturi sociale pentru studii. S-a lansat oficial in octombrie 2007 si este singurul loc de unde studentii pot obtine credite sociale.

Scopul principal este de a sprijini studentii care nu se descurca prea bine cu finantele, iar cel secundar de a-i incuraja sa se ocupe mai mult de facultate in loc sa-si gaseasca un job fara legatura cu domeniul de studiu.

Practic, Equalis acorda credite ca o banca, iar dobanda este foarte mica si nu genereaza profit. De fapt, o parte din cheltuielile de administrare a dosarului de creditare este suportata din sponsorizari, ceea ce permite oferirea unor imprumuturi cu dobanda sociala.

Conditiile de imprumut sunt concepute pentru a permite tinerilor sa-si finalizeze studiile. Dobanda este de 5,5%, mult sub cota bancilor,cu o perioada de gratie de 2 ani inainte de a incepe sa plateasca ratele. Rambursarea se poate face in 3 ani, iar ratele nu depasesc 230RON. Astfel, din momentul primirii banilor, studentii au la dispozitie 5 ani pentru returnare, cu o rata lunara mica, accesibila oricarui salariu.

Stim ca studentii isi gasesc adesea job-uri care sa le ofere venituri prin care sa isi acopere cheltuielile legate de facultate, insa Equalis vrea sa le ofere oportunitatea de a isi dedica timpul studiului si practicii in domeniu.

Advertisements