HotNews Student

Joi, 29 mai, s-a lansat HotNews Student, proiectul-pilot al HotNews.ro ce consta intr-o platforma interactiva de legatura intre studenti si profesionisti.

Sectiunea HotNews Student va aborda subiecte legate de mediul academic si cel profesional, povesti spuse de profesionisti, informatii despre oportunitatile de cariera, ponturi.

”HotNews Student isi propune sa identifice profesionisti reali si studenti creativi, relatand jurnalistic despre lumea unora si a altora, cu bune şi cu rele”, spune coordinatorul editorial al HotNews Student, Andreea Flintoaca.

Parteneri de continut: Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii a Universitatii Bucuresti, Facultatea de Stiinte Politice, Centrul de Informare, Orientare si Consiliere Profesională, Behaviour Center etc.

In cuprinsul HotNews Student: Stiri, Educatie financiara, Burse/Stagii, Job/Consiliere, Profi 2.0, Intalniri on-line, Ponturi, Art Student, Opinii, Din studentie, De noapte.

Pe langa articole si stiri din viata studenteasca, sectiunea cuprinde si Forum Student, unde se pot dezbate atat subiectele aduse in discutie in stiri, cat si alte idei de interes pentru utilizatori.

Noua sectiune poate fi accesata la: student.hotnews.ro

Editura Studenteasca

Prima initiativa a HotNews Student este lansarea Editurii Studentesti, unde vor fi publicate cărţi online, create printr-o metodă de scriere colectivă.

Metoda, lansată de grupul Students4Tomorrow (S4T) generează dezbateri interactive, pe un blog, pe tematici de interes general, care, pe parcurs, iau forma unor cărţi.

Primele doua carti online:

Eco(b)log: mini-site de ecologie, deschis cu tema Bike – 1001 de roţi: roti.hotnews.ro.

Shortcuts: momente neaşteptate care ti-au schimbat brusc viata. shortcuts.hotnews.ro.

Aceasta metoda-experiment este ocazia oferita studentilor si, in general, publicului tanar, de a scrie un text academic si interactiv despre probleme lasate, de regula, pe seama celor mai mari. Pariul metodei S4T: raspunsurile vor demonta in parte cliseul studentului vanator de diploma, nesimtit si superficial, pornind de la premisa ca studentii au, pentru problemele care ne preocupă pe toti, raspunsuri inteligente si creative.

Advertisements